Red Hat 7.3 што замест?

Дистрибутивы Linux: что лучше, что хуже, какой выбрать, etc.
Samotnik
Неотъемлемая часть форума
Контактная информация:

Red Hat 7.3 што замест?

Сообщение Samotnik »

Ёсьць паштовы сервак на субжы, хацелася б чаго-небудзь сьвяжэйшага. Разглядаю два варыянты: апгрэйд ці пераход на іншы дыстрыб (Debian). Трэба захаваць усю пошту на IMAP скрынях карыстальнікаў і паштовыю базу з лагінамі (sasl). Хочацца мець антывірус(Пажадана свабодны але надзейны), спамфільтр.
Ці магчымы апгрэйд (я так разумею гэта або ASP або Fedora)?
Ці магчыма без асаблівых цяжкасьцяў перайсьці на іншы дыстрыбутыў, калі магчыма, то што параяць эксперты?

Цяпер маю наступны софт:
MTA - sendmail 8.12.10
IMAP Cyrus IMAP 4 v2.0.16
Antivir InterScan VirusWall Scan Engine: 7.000-1011

Асноўная прычына - праблема з цяперашнім антывірусам, ён ня хоча апдэйціцца, ды і ядро стававатае...

X-Stranger
Администратор
Контактная информация:

Сообщение X-Stranger »

FC3 recommended, если машина потянет. В ином случае ставим с freshrpms.net систему apt, и делаем dist-upgrade. В результате получаем обновленную по самое немогу систему с ядром, и антивирусные проблемы могу исчезнуть. Так же можно прикрутить clamav и регулярный freshclam.
usually I'm kind

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

Наколькі clamav стабільна адлоўлівае усялякі гнюс? Ці не ўзьнікалі зь ім праблемы? База я гляджу ў яго невялічкая, але абнаўляецца досыць рэгулярна...
У FC3 ёсьць магчымасьць upgrade з RH 7.3?
Ти кажеш що ти вільний? Я хочу почути твою виразну волю, а не те, що ти скинув ярмо!

poligraph

Сообщение poligraph »

Конечно можно, только это жутко долго. Я апдейтился до fc3 c fc2 заняло около 1-1:30, притом что чистая установка 15 минут.

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

Гэты upgrade робіцца так бы мовіць "штатнымі" сродкамі ці пры дапамозе бубна або напільніка?
Ти кажеш що ти вільний? Я хочу почути твою виразну волю, а не те, що ти скинув ярмо!

X-Stranger
Администратор
Контактная информация:

Сообщение X-Stranger »

Samotnik, для своей цели clamav достаточно хорош, мне лично он как вирус-фильтр нравится. А обновляться до FC3 все же будет более проблематично, чем просто обновиться до последних апдейтов RH 7.3.

З.Ы. В данный момент обновляю gateway под RH 7.3.
usually I'm kind

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

Я так думаю, што можа быць варта паспрабаваць паставіць наноў які-небудзь Linux-дыстрыб, а потым проста перавалачы на яго карыстальніцкія паштовыя скрыні, наладзіць вірус і спам фільтры.
Як кандыдат разглядаецца Debian, на мой погляд у ім upgrade праходзіць досыць проста, і роднымі сродкамі.
Можа яшчэ якія варыянты ёсьць???

X-Stranger
Администратор
Контактная информация:

Сообщение X-Stranger »

Вариантов толпа, выгоден тот, в котором ты лучше всего сечешь и сможешь перетащить все беспроблемно.
usually I'm kind

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

Я, напэўна, не зусім карэктна паставіў пытаньне. Хацелася б ведаць якія дыстрыбы падтрымліваюць Debian-like стыль upgrade. Тобок, я кажу дзе ляжысь сьвежая версія дыстра, кажу "абнавіся" і ён спакойна абгэйдзіць усе пакеты да новай версіі дыстрыба.

Llama

Сообщение Llama »

Samotnik, Debian наиболее продвинут в части беспроблемных переходоd c релиза на релиз. При том, что среднее время жизни релиза - года 3 - у федоры же придется официальная поддержка по-моему около года... FC1 уже не поддерживается.
Опыт растет прямо пропорционально выведенному из строя оборудованию

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

З дыстрыбам вызначыўся, гэта пытаньне можна лічыць закрытым.
Але паўстае пытаньне наконт антывіруса, ClamAV у Debian stable няма ): Што замест?
Альбо ісьці на testing?
Але наколькі я разумею дзеля таго каб ClamAV сканіў пошту трэба так званае "Third-party software"
І які MTA (з тых што ёсьць у Debian) можна карыстаць для невялікага офісу у 30 кампоў? Трэба smtp + IMAP + POP3 з пераносам старой базы карыстальнікаў (sasl).

Буду ўдзячны за вашы парады і меркаваньні.

Llama

Сообщение Llama »

Samotnik, таки testing. Релиз таки будет рано или поздно. А работать можно уже сейчас. Развернуть clamav можно можно на том софте, что есть в дистрибутиве. Про это много писалось в debian-russian. Посмотри архивы рассылки. В принципе, можно конечно поставить sendmail на debian, но было бы неплохо соскочить с него - дальше меньше геморроя будет. Мне нарвится связка exim + courier + mysql.

Ссылки по теме:
http://www.tty1.net/virtual_domains_en.html
http://www.exim.org/pipermail/exim-user ... 72415.html

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

Llama, хацелася б ведаць перавагі і, зразумела, магчымыя недахопы, якія дае аўтэнтыфікацыя з дапамогай mysql у адрозненьні ад sasldb? (Тое, што перанос базы з карыстальнікамі спрашчаецца гэта я зразумеў)
А таксама хацелася б ведаць прычыны выбару courier-а замест Cyrus-а.

Llama

Сообщение Llama »

Samotnik, courier мное в основном выбирался из соображений простоты совокупления его с exim через mysql/courier authdaemon. В mysql умеют авторизоваться и другие сервисы помимо почтовых... Как минимум apache, proftpd, squid. В принципе, примерно то же самое можно сделать и используя openldap в качестве дазы логинов. Или postgres даже.

Ответить