Редактирование фото под Linux
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
Редактирование фото под Linux
То что есть очень хороший редактор GIMP все знают.
А вот может ли он из отдельных фрагментов лепить панорамные фото? Если да, то как? Если нет, то какой софт под Linux это умеет делать?
Заранее спасибо.
P.S. А вообще, в этой ветке предлагаю обсуждать все, что касается сабжа, софта для этого и техники использования разного софта для достижения разного рода эффектов и проч.
А вот может ли он из отдельных фрагментов лепить панорамные фото? Если да, то как? Если нет, то какой софт под Linux это умеет делать?
Заранее спасибо.
P.S. А вообще, в этой ветке предлагаю обсуждать все, что касается сабжа, софта для этого и техники использования разного софта для достижения разного рода эффектов и проч.
- Andrej Ramaszeuski
- Неотъемлемая часть форума
- Контактная информация:
Re: Редактирование фото под Linux
Для gimp Існуе plug-in - недзк тут: http://panotools.sourceforge.net/Salo писал(а):То что есть очень хороший редактор GIMP все знают.
А вот может ли он из отдельных фрагментов лепить панорамные фото? Если да, то как?
Там знойдзеш яшчэ шмат для панарамаў. Але асобна я лічу найлепшым hugin - http://hugin.sourceforge.net/
Linux is like a wigwam: no Windows, no Gates and Apache inside.
- Andrej Ramaszeuski
- Неотъемлемая часть форума
- Контактная информация:
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
Stich panorama для GIMP працуе цудоўна. Цяпер ёсць жаданьне абнавiць GIMP ад 1.2.5 да 2.2.8 на ASPLinux 9.2. Для гэтага трэба абнавіць GTK+, GLib, FreeType2, fontconfig і шмат яшчэ якога сафта. Пры гэтым раюць папярэднія вэрсыі зьнесьці.
Пытаньне: якія могуць узнікнуць траблы для іншага сафта, што карыстаецца 2 вэрсыямі гэтых бібліятэкаў і як іх можна ўнікнуць?
Пытаньне: якія могуць узнікнуць траблы для іншага сафта, што карыстаецца 2 вэрсыямі гэтых бібліятэкаў і як іх можна ўнікнуць?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
booxter, я якраз пра 1-я вэрсыi ведаю. Пытанне было пра 2-я вэрсыi пакетаў. У asp ёсьць новы джым 2.2.6 але для асп в10, да таго ж некаторыя рэпазытарыі з лічбавымі подпісамі ён не разумее. Хачў усталяваць рукамі, але ёсьць небяспека загубіць сыстэму. Таму й пытаюся - як зрабіць можа бэкапы ці што?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
mihail, у меня дома инет дохлый -- пройдет много времени, да и в корне места мало осталось, а йум все файлы туда вначале складывает. на работе через йум свой асп в10 я уже обновил до версии 2.2.6 (именно эта версия для джимпа у асп сейчас самая новая). А если скачать ее для асп 9.2 то все равно полезут неразрешенные зависимости (ИМХО), вот и думаю, как с сырцов поставить.
P.S. Для асп 9.2 на их сайте лежит версия джимпа 2.0.1, что очень далеко от последней стабильной версии.
P.S. Для асп 9.2 на их сайте лежит версия джимпа 2.0.1, что очень далеко от последней стабильной версии.
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
Як я высвятлiў, новыя GTK2+, GLib, pkg-config i iнш., ўсталёўваюцца ў дырэкторыю /usr/local/bin; /usr/local/lib i г.д., у той час як арыгiнальныя пакеты знаходзяцца ў /usr/bin i /usr/lib. /usr/local/bin у $PATH стаiць раней за /usr/bin.
Цi будзе гэта гарантяй таго, што новыя бiблiятэкi будуць выкарыстоўвыцца першымi, i што ў выпадку якiх-небудзь непаразуменьняў новыя пакеты можна будзе зьнесьцi без шкоды для сыстэмы?
Цi будзе гэта гарантяй таго, што новыя бiблiятэкi будуць выкарыстоўвыцца першымi, i што ў выпадку якiх-небудзь непаразуменьняў новыя пакеты можна будзе зьнесьцi без шкоды для сыстэмы?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
Глюк, вось што значыць абнавіць вогнеліса і не праверыць насторойкі...
Арыгiнал такi:
"Аднак праз yum удалося абнавiць gimp да вэрсыi 2.2.3 што зусiм ня блага для пачатку. Гэта вэрсыя была на сайце msiu.ru
Цяпер, бадай, i 2.2.8 зможа стаць больш-меньш прыстойна, а калi не, дык можна й на гэтай вэрсыi спынiцца.
Усiм дзякуй за парады..."
Арыгiнал такi:
"Аднак праз yum удалося абнавiць gimp да вэрсыi 2.2.3 што зусiм ня блага для пачатку. Гэта вэрсыя была на сайце msiu.ru
Цяпер, бадай, i 2.2.8 зможа стаць больш-меньш прыстойна, а калi не, дык можна й на гэтай вэрсыi спынiцца.
Усiм дзякуй за парады..."
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work
- Salo
- Интересующийся
- Контактная информация:
Ёсьць яшчэ такое пытаньне: ў GIMP калi робiш кадроўку, дык памер кадра для фота 10х15 атрымоўваецца меньшым, чым у рэальнай фоталабе. Колькасьць пiкселяў, цi памеры кадра ў mm выстаўляюцца ў адпаведнасьцi з дадзенымi з фоталабараторыi. У чым памылка.
PS. выстаўляю 300dpi для здымка.
PS. выстаўляю 300dpi для здымка.
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work
ASPLinux 11.0 @ work