Редактирование фото под Linux

Форум предназначен для новичков. В нем предполагается рассматривать вопросы, которые встают на первых этапах освоения Linux
Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Редактирование фото под Linux

Сообщение Salo »

То что есть очень хороший редактор GIMP все знают.
А вот может ли он из отдельных фрагментов лепить панорамные фото? Если да, то как? Если нет, то какой софт под Linux это умеет делать?
Заранее спасибо.

P.S. А вообще, в этой ветке предлагаю обсуждать все, что касается сабжа, софта для этого и техники использования разного софта для достижения разного рода эффектов и проч.

Andrej Ramaszeuski
Неотъемлемая часть форума
Контактная информация:

Re: Редактирование фото под Linux

Сообщение Andrej Ramaszeuski »

Salo писал(а):То что есть очень хороший редактор GIMP все знают.
А вот может ли он из отдельных фрагментов лепить панорамные фото? Если да, то как?
Для gimp Існуе plug-in - недзк тут: http://panotools.sourceforge.net/
Там знойдзеш яшчэ шмат для панарамаў. Але асобна я лічу найлепшым hugin - http://hugin.sourceforge.net/
Linux is like a wigwam: no Windows, no Gates and Apache inside.

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

Andrej Ramaszeuski, на першы погляд як раз тое, што трэба. :jump: Ў панядзелак, ці аўторак на працы паспрабую з імі пагуляцца.

Andrej Ramaszeuski
Контактная информация:

Сообщение Andrej Ramaszeuski »

Salo писал(а):Andrej Ramaszeuski, на першы погляд як раз тое, што трэба. :jump: Ў панядзелак, ці аўторак на працы паспрабую з імі пагуляцца.
Нялёгкая але гэта праца %)
Linux is like a wigwam: no Windows, no Gates and Apache inside.

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

Stich panorama для GIMP працуе цудоўна. Цяпер ёсць жаданьне абнавiць GIMP ад 1.2.5 да 2.2.8 на ASPLinux 9.2. Для гэтага трэба абнавіць GTK+, GLib, FreeType2, fontconfig і шмат яшчэ якога сафта. Пры гэтым раюць папярэднія вэрсыі зьнесьці.

Пытаньне: якія могуць узнікнуць траблы для іншага сафта, што карыстаецца 2 вэрсыямі гэтых бібліятэкаў і як іх можна ўнікнуць?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

booxter

Сообщение booxter »

Гтк1.2 нельга вынасіць. Трэба проста даставіць дадаткова гтк2.х.
фрытайп таксама. А наогул рабі гэта выключна праз сваю сістэму пакетаў. Я думаю, асп умее працаваць з рэпазітарамі ў нэце. Таму прапісваеш, дзе трэба, неабходныя серверы, і абнаўляешся праз rpm.

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

booxter, я якраз пра 1-я вэрсыi ведаю. Пытанне было пра 2-я вэрсыi пакетаў. У asp ёсьць новы джым 2.2.6 але для асп в10, да таго ж некаторыя рэпазытарыі з лічбавымі подпісамі ён не разумее. Хачў усталяваць рукамі, але ёсьць небяспека загубіць сыстэму. Таму й пытаюся - як зрабіць можа бэкапы ці што?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

mihail

Сообщение mihail »

salo,АСП обновляется через интернет командой yum.
Например даём команду yum update gimp, и из репозитария АСП будет закачана самая последняя версия этого Гимпа. Также обновляются и все пакеты АСП. Подробнее смотри man yum.

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

mihail, у меня дома инет дохлый -- пройдет много времени, да и в корне места мало осталось, а йум все файлы туда вначале складывает. на работе через йум свой асп в10 я уже обновил до версии 2.2.6 (именно эта версия для джимпа у асп сейчас самая новая). А если скачать ее для асп 9.2 то все равно полезут неразрешенные зависимости (ИМХО), вот и думаю, как с сырцов поставить.

P.S. Для асп 9.2 на их сайте лежит версия джимпа 2.0.1, что очень далеко от последней стабильной версии.
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

Як я высвятлiў, новыя GTK2+, GLib, pkg-config i iнш., ўсталёўваюцца ў дырэкторыю /usr/local/bin; /usr/local/lib i г.д., у той час як арыгiнальныя пакеты знаходзяцца ў /usr/bin i /usr/lib. /usr/local/bin у $PATH стаiць раней за /usr/bin.
Цi будзе гэта гарантяй таго, што новыя бiблiятэкi будуць выкарыстоўвыцца першымi, i што ў выпадку якiх-небудзь непаразуменьняў новыя пакеты можна будзе зьнесьцi без шкоды для сыстэмы?
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

Samotnik
Контактная информация:

Сообщение Samotnik »

У мяне ёсьць думка, што гэта будзе залежыць ад пасьлядоўнасьці каталогаў у файліку ld.co.conf

Пачытай man ldconfig

Мо хто больш дасьведчаны можа аргументавана падцьвердзіць ці адмовіць маю ідэю.
Ти кажеш що ти вільний? Я хочу почути твою виразну волю, а не те, що ти скинув ярмо!

booxter

Сообщение booxter »

Samotnik, правільна даводзіш.

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

юДМЮЙ ОПЮГ yum СДЮКНЯЪ ЮАМЮБЁЖЭ gimp ДЮ БЩПЯШЁ 2.2.3 ЬРН ГСЯЁЛ МЪ АКЮЦЮ ДКЪ ОЮВЮРЙС. цЩРЮ БЩПЯШЪ АШКЮ МЮ ЯЮИЖЕ msiu.ru
жЪОЕП, АЮДЮИ, Ё 2.2.8 ГЛНФЮ ЯРЮЖЭ АНКЭЬ-ЛЕМЭЬ ОПШЯРНИМЮ, Ю ЙЮКЁ МЕ, ДШЙ ЛНФМЮ И МЮ ЦЩРЮИ БЩПЯШЁ ЯОШМЁЖЖЮ. :D

сЯЁЛ ДГЪЙСИ ГЮ ОЮПЮДШ...:)
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

Глюк, вось што значыць абнавіць вогнеліса і не праверыць насторойкі...:x

Арыгiнал такi:
"Аднак праз yum удалося абнавiць gimp да вэрсыi 2.2.3 што зусiм ня блага для пачатку. Гэта вэрсыя была на сайце msiu.ru
Цяпер, бадай, i 2.2.8 зможа стаць больш-меньш прыстойна, а калi не, дык можна й на гэтай вэрсыi спынiцца.

Усiм дзякуй за парады..."
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

Salo
Интересующийся
Контактная информация:

Сообщение Salo »

Ёсьць яшчэ такое пытаньне: ў GIMP калi робiш кадроўку, дык памер кадра для фота 10х15 атрымоўваецца меньшым, чым у рэальнай фоталабе. Колькасьць пiкселяў, цi памеры кадра ў mm выстаўляюцца ў адпаведнасьцi з дадзенымi з фоталабараторыi. У чым памылка.
PS. выстаўляю 300dpi для здымка.
ASPLinux 12.0 @ home
ASPLinux 11.0 @ work

Ответить