Ввод unicode символов.
- Quantum
- Неотъемлемая часть форума
Ввод unicode символов.
Знает ли кто-нибудь способ ввести в терминале (локаль be_BY.UTF-8) символ, который отсутствует на клавиатуре?
- Silos
- Неотъемлемая часть форума
- Контактная информация:
Quantum, попробуй использовать scim (http://www.scim-im.org/).
booxter, адкажу за Llama. Распаўсюджаная праз дэбілізм айбіэмаўска-майкрасофтаўскіх распрацоўнікаў звычка ўжывать дэфіску замест працяжніка і мінуса — гэта дзікунства, непісьменнасьць і парнаграфія, бо ўсе тры — розныя знакі! Тое самае тычыцца і ўжываньня знака цалі (") замест двухкосься — гэта НЕ двухкосьсе.
Я шчыра зайздрошчу макаводам, у якіх нямя праблемаў ні зь працяжнікам, ні зь «ялінкамі», бо іхні ўвод — стандартная функцыя клявіятуры.
Я шчыра зайздрошчу макаводам, у якіх нямя праблемаў ні зь працяжнікам, ні зь «ялінкамі», бо іхні ўвод — стандартная функцыя клявіятуры.
openSUSE 11.3/12.3
booxter, дык жа пытаньне, дзе яе ўзяць? Я ня здолеў знайсьці магчымасьці, скажам, для «ялінак» ні ў расейскай, ні ў беларускай раскладках (openSUSE 10.2).
Увогуле, я шукаю аналяга PopChar: даволі-ткі зручная прыладка, сядзіць сабе ў трэі, вызываеш яе, знаходзіш патрэбны сымбаль, і гатова.
Увогуле, я шукаю аналяга PopChar: даволі-ткі зручная прыладка, сядзіць сабе ў трэі, вызываеш яе, знаходзіш патрэбны сымбаль, і гатова.
openSUSE 11.3/12.3